Urenlange afzetting vanwege 'mogelijke dreiging' bij kerk Nijmegen voorbij

NIJMEGEN - De omgeving van de Servisch-Orthodoxe Kerk in Nijmegen is weer vrijgegeven. De kerk en een deel van de Dobbelmannweg waren zondagavond urenlang afgesloten, volgens een politiewoordvoerder vanwege een 'mogelijke dreiging'.

De afzetting begon aan het begin van de avond en duurde tot 23.30 uur. De Dobbelmannweg ging op slot tussen de Groenestraat en de Sint Hubertusstraat. De politie wil verder niets kwijt over de 'mogelijke dreiging'.

Vanwege de dreiging werden de kerstvieringen van de Servisch-Orthodoxe Kerk zondagavond en maandagochtend afgelast. Op de website staat dat dat is gebeurd om veiligheidsredenen. In de Servisch-Orthodoxe Kerk wordt op 7 januari kerst gevierd omdat zij werken met een andere kalender, de juliaanse. 

De afzetting wordt weggehaald (de tekst loopt door onder de video):

'Te laat om iedereen in te lichten'

Goran Savic, secretaris van de Servisch-Orthodoxe Kerk, heeft geen idee waar de dreiging vandaan komt. Hij werd aan het eind van de middag ingelicht door de politie. 'Het was toen te laat om iedereen op te hoogte te brengen. Sommige mensen kwamen alsnog en moesten weer terug,' vertelt hij. 

'Het is wel jammer, want de viering is altijd een groot feest maar helaas kan het niet doorgaan.' Bij de kerstviering zondagavond werden ongeveer 200 mensen verwacht. Savic zegt dat de viering van Kerst door een grote groep mensen elk jaar bij de politie wordt aangekondigd.

Buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was:

(tekst gaat verder onder het kaartje)

Parochianen die Kerst wilden vieren, konden terecht bij de viering in Eindhoven. Maandagochtend is er nog een mis in het Elias Klooster in het Brabantse Sint Hubert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: