Treinverkeer op Noord-Veluwe vertraagd door verdachte situaties Zwolle

ZWOLLE - Treinreizigers aan de noordkant van de Veluwe hebben zondag last gehad van diverse incidenten, vooral in Zwolle. Op het station van die plaats zijn zondagmiddag in totaal vijf mensen opgepakt.

Eerst werden in een trein twee mannen aangehouden door een arrestatieteam. Daarna werden alle passagiers er een voor een uitgehaald. In ieder geval een van de opgepakte mannen werd na de arrestatie geblinddoekt weggeleid.

Later werden nog eens twee personen aangehouden, die volgens de politie verdacht worden van 'een andere situatie'. Al die tijd lag het treinverkeer van en naar Zwolle voor een groot deel stil.

Bij het station in Zwolle werd ook nog een man met een bijl gearresteerd. De politie zegt dat de drie incidenten voor zover nu bekend niets met elkaar te maken hebben.

Zwaan op brug

Eerder op de middag had het treinverkeer op de Noord-Veluwe last van een zwaan die op de spoorbrug bij Hattem was gaan zitten. 

Hoe de zwaan op de rails verzeild raakte is onduidelijk, maar hij of zij maakte vooralsnog geen aanstalten om snel te vertrekken. Inmiddels waren twee treinen tot voorzorg tot stilstand gekomen.

Personeel van de NS ontfermde zich over de zwaan en tilde het dier naar de zijkant van de brug. Het treinverkeer kwam vervolgens weer vrij snel op gang.

Bekijk beelden van de reddingsactie (tekst gaat verder onder de video)

 

Tussen Arnhem, Nijmegen en Tiel waren zondagmiddag ook problemen met het treinverkeer door een storing. Rond 15.15 uur meldde de NS dat het probleem was verholpen.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem Hattem Nieuws
Deel dit artikel: