Dick (9) scoort hit over het leven als vrachtwagenchauffeur

HET LOO OLDEBROEK - De clip is inmiddels honderdduizend keer bekeken op YouTube. De 9-jarige Dick Fijn uit 't Loo (gemeente Oldebroek) heeft een echte hit te pakken met het nummer 'Gewoon een trucker'. Het liedje gaat over dat hij vrachtwagenchauffeur wil worden, net als zijn vader.

In de Spotify Viral Top 50, een lijst met nummers die in Nederland het meest gedeeld worden, staat hij tussen sterren als David Guetta en Lady Gaga. 

Liedje opnemen

'Ik zong vroeger ook al heel veel', vertelt Dick tegen het Jeugdjournaal. 'Ik zong ook op feestjes. Toen kwam iemand naar mij toe en zei: hier moet je echt wat mee gaan doen. Zo is het gekomen dat we een liedje gingen opnemen.'

Bekijk de reportage van het Jeugdjournaal (tekst gaat verder onder de video)

Dick oefent meestal in de grote kelder van zijn opa en oma, die is ingericht als een café. Daar komt regelmatig de hele familie luisteren naar de jonge zanger.

Herkend

'Ik word nu heel veel herkend', vertelt Dick. 'Op school wilden ze allemaal handtekeningen. Ze zongen hem allemaal mee, iedereen vond het nummer echt te gek. 

'Mijn droom is om zanger en vrachtwagenchauffeur te worden', vertelt Dick. En als hij echt moet kiezen? 'Dan kies ik wel voor zingen. Dat vind ik nog een tikkie mooier.'

Bekijk de hele clip:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: