Blog NEC in Spanje dag 4: Een nieuwe spits en urinetesten

ESTEPONA - NEC verblijft deze dagen in Estepona. Omroep Gelderland is erbij en doet verslag vanuit Zuid-Spanje.

Het enthousiasme is groot bij NEC over de nieuwe aanwinst Ferdy Druijf. Heel veel clubs hadden interesse in de spits van Jong AZ, maar NEC heeft ze af weten te troeven. Hij is gisteravond al in het hotel aangekomen. De aanvaller is vanochtend al op de gevoelige plaat vastgelegd.

Hij traint al meteen mee op de zaterdagochtend, hier loopt de nieuwe spits tussen Rens van Eijden en Randy Wolters.foto: Broer van den Boom

Performance manager Michael Lindeman vervult weer een hoofdrol.foto: Broer van den Boom

Het is voor iedereen even wennen, maar hij voegt in ieder geval nieuwe inzichten op fysiek gebied toe aan NEC.

En dit soort equipment wordt als volgt gebruikt.foto: Broer van den Boom

En deze variant wordt getest door Brahim Darri. Een nieuwe positie als hangende vleugelspits.foto: Broer van den Boom

De trainingen van NEC zijn vandaag besloten en dus een mooie gelegenheid om een eindje verderop te gaan kijken, want vlakbij Malaga zit VVSB, de club van trainer Eric Meijers. De Nijmegenaar heeft de lastige taak om de hekkensluiter in de tweede divisie erin te houden.

Meijers voelt zich al helemaal thuis bij de club uit Noordwijkerhout in de Bollenstreek. "Je zit echt in een voetbalbolwerk. Er wordt 24 uur per dag over voetbal gesproken en er zitten zes tot tien topclubs in een straal van twintig kilometer. Het lijkt een beetje op de situatie toen met Achilles, maar nu is de achterstand minder groot."

Meijers volgt NEC ook op de voet. "Laat ze het tegendeel maar bewijzen. Ik hoop dat ze de nacompetitie kunnen halen. VVSB erin blijven en NEC promoveren, daar zet ik zo mijn handtekening onder."

Meijers wint met zijn club overigens met 5-1 van Westlandia, de tegenstander waar NEC ook met 5-1 van won vrijdag. Enig verschil: deze wedstrijd duurde slechts 45 minuten. De trainer treft aan het veld ook nog een oude bekende. Wilfred Schoonderbeek, met wie hij jarenlang samenwerkte bij Achilles, is hier namens trainingskampen.nl. "We hebben hier nu al twaalf clubs zitten en volgende week komen er nog heel veel bij. Ik zit hier van begin dit jaar tot de 21e om het allemaal te coördineren. Daarnaast zit ik ook nog bij DIO'30 uit Druten."

Dan weer door naar het hotel van NEC. Sommige spelers wandelen nog even over het strand in de geweldige ambiance aan de kust van de Middellandse Zee.

En de nieuwe spits Ferdy Druijf laat zich zien en hij spreekt ook. De keuze voor NEC is opmerkelijk, want ploegen uit de top van de eerste divisie wilden hem ook huren van AZ. "NEC gaf mij direct een goed gevoel. Heel veel mensen vinden het een opvallende keuze, maar ik denk dat hier heel veel te winnen valt. De groep wil echt wat recht zetten na de eerste seizoenshelft. Het niveau is hoog, iedereen zit er scherp op. Ik wil de nacompetitie halen en veel doelpunten maken voor NEC."

De spits poseert ook voor de foto's, zoals hier voor Julian van ForzaNEC.

Ook Brahim Darri meldt zich. Hij geniet van de prachtige omstandigheden. "De faciliteiten zijn top. Lekker weer. Dit is een heerlijk trainingskamp. We hebben hard gewerkt, vandaar dat we vanmiddag vrij hebben gehad."

De invloed van performance manager Michael Lindeman is al merkbaar volgens de vleugelspits. "Ja, hij weet waar hij het over heeft. Er komen allemaal nieuwe dingen bij, zoals urinetesten. Hij kan zien of je genoeg drinkt. En ook de warming up. Het is allemaal net wat professioneler en voor ons is dat goed. Het kan alleen maar beter na de winterstop. Ik heb wel wat goals gemaakt, maar ze hebben de echte Darri nog niet gezien."

Binnen wordt ondertussen de conclusie getrokken dat het wel lekker rustig is dat NEC de enige voetbalclub in Estepona Palace is. Maar meteen daarna wordt er van alles naar binnen gesjouwd en blijkt Emmen ook in het hotel te komen. Een ploeg waar NEC slechte herinneringen aan heeft, want de Drentse formatie was in de play-offs om promotie te sterk en maakte daarna zelfs de stap naar de eredivisie.

Josef Kvida checkt ondertussen even zijn telefoon. De Tsjechische verdediger is heel optimistisch over de tweede seizoenshelft. Hij verwacht alsnog promotie.

De rest van de selectie meldt zich ook. Het is etenstijd.

Morgen wacht een zware wedstrijd tegen Hannover 96 uit de Duitse Bundesliga.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal NEC Trainingskamp Nieuws
Deel dit artikel: