Gemeente Oldebroek kapt 73 eiken aan de Mheneweg

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek begint vanaf maandag met een flinke bomenkap; 73 Amerikaanse eiken aan de Mheneweg Zuid worden omgehakt. De bomen vormen volgens de gemeente een te groot veiligheidsrisico.

Bij een fikse wind dreigen de bomen om te waaien. De wortels van de eiken hebben niet genoeg groeiruimte. De gemeente Oldebroek is van plan om de eiken te vervangen door nieuwe bomen, maar nog niet direct en ook niet op dezelfde plek. Daar is de berm aan de Mheneweg Zuid te smal voor.

De gemeente meldt wel dat haar 'succesvolle project' boom in eigen voortuin een oplossing biedt. Verspreid over de gemeente zijn er in de herfst 65 bomen aan inwoners uitgedeeld. Die zijn op diverse locaties geplant.

Verkeer wordt omgeleid

Delen van de Mheneweg zijn gedurende de kap afgesloten. Verkeer wordt omgeleid, maar omwonenden kunnen hun huis gewoon bereiken. Enkele bewoners geven aan blij te zijn met de kap. Volgens hen is de weg smal en onveilig. Ze vragen zich alleen af of de kap voldoende is. 'Ik zou ook graag zien dat ze lantaarnpalen neerzetten bij de ingang van de begraafplaats', zegt een bewoonster. 'Het is daar zo donker, je ziet haast niet dat daar een ingang is.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Oldebroek Natuur Nieuws
Deel dit artikel: