VIDEO: 'Groene sloopkogel' Michael van Gerwen gooit pijltjes in Wamel

WAMEL - Het ging in Wamel al dagenlang nergens anders meer over: het bezoek van de kersverse wereldkampioen darts Michael van Gerwen. Volgens de organisatie waren vrijdagavond 500 mensen afgekomen op de 'wedstrijden' tussen de wereldkampioen en lokale dartshelden.

In Wamel werd afgelopen dagen een darttoernooi gehouden. In verschillende categorieën (van kinderen, dames, tot heren, leden en niet-leden) werd er gegooid. De finales waren vrijdag en de winnaars van elke categorie mochten op het podium in een witte partytent hun kunsten vertonen tegen de drievoudig wereldkampioen. 

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

'Ik kreeg kippenvel'

Het begon allemaal bij kantinebeheerder Wil Verbruggen. 'Mijn broer heeft een beddenspeciaalzaak in Vlijmen en hij heeft goed contact met Michael', zegt ze over hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om de wereldkampioen naar Wamel te krijgen.

'Maar toen wisten we natuurlijk niet dat hij wereldkampioen zou worden.' Wil heeft de finale van Van Gerwen met extra veel interesse bekeken. 'Het was een geweldige wedstrijd. En dan komt de wereldkampioen gewoon naar ons clubje. Ik kreeg gewoon kippenvel.'

Bekijk hier de opkomst van Mighty Mike: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente West Maas en Waal Nieuws
Deel dit artikel: