Nieuws

Racen op een ijsfiets; het kan in Duiven

Sommigen waren er al veel vaker, anderen maakten na een jaar afwezigheid weer eens kennis met het ijs en voor een enkeling waren het de eerste seconden op de schaatsen. De Gaba-ijsbaan in Duiven was donderdag het decor voor een middag vol winterplezier. © Omroep Gelderland
DUIVEN - Sommigen waren er al veel vaker, anderen maakten na een jaar afwezigheid weer eens kennis met het ijs en voor een enkeling waren het de eerste seconden op de schaatsen. De Gaba-ijsbaan in Duiven was donderdag het decor voor een middag vol winterplezier.
Tijdens het IJSTIJD! Festival maakten kinderen kennis met schaatsen. Het is een landelijk initiatief van de Nederlandse schaatsbond om kinderen tot en met 12 jaar meer in beweging te krijgen. Vijftig tijdelijke ijsbanen door heel Nederland doen mee. Ook kan er worden geracet op een ijsfiets en kan er worden gedanst op de ijsbaan.
Racen op een ijsfiets; het kan in Duiven

'Kom en ervaar het'

'Het is vooral bedoeld als boodschap: mensen, schaatsen is hartstikke leuk!', zegt Susanne Hartskeerl van Winterevenementen Duiven. 'Dus kom en ervaar hoe leuk het schaatsen is. En zo proberen we natuurlijk meer mensen aan het schaatsen te krijgen.'
Om het IJSTIJD! Festival wat meer onder de aandacht te brengen, was het de bedoeling donderdag een heus wereldrecord te vestigen: dat van de grootste polonaise op schaatsen. Helaas kwamen daarvoor te weinig kinderen af op de Gaba-ijsbaan. Bovendien bleek de schaatsbaan te klein om het record te kunnen breken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!