Burgemeester Brummen waarschuwt criminelen vanuit boksring

BRUMMEN - 2019 is nog maar een paar dagen oud, maar de eerste nieuwjaarsrecepties zijn al achter de rug. Zoals in de gemeente Brummen, waar woensdagavond burgemeester Alex van Hedel inwoners van zijn gemeente trakteerde op een speech met muziek en spektakel.

Onder het gedreun van het lied Eye of the Tiger van Survivor, met een badjas aan, handdoek in de nek, en bokshandschoenen aan stapte burgemeester Van Hedel het podium op om zijn inwoners  toe te spreken. Het thema van de nieuwjaarsreceptie was sport. Van Hedel blikte terug op een sportief 2018, waarin er op dat vlak veel is gebeurd in Brummen.

Maar zijn verkleedpartij was ook een boodschap naar criminelen. 'Een burgemeester met bokshandschoenen doet meer recht aan zijn uitgebreide taak als crimefighter. Ik wil niet behoren tot de groep van 25 procent bedreigde burgemeesters, maar wil uitdragen dat liefst nog meer dan ten minste 25 procent van de criminelen zich bedreigd moet voelen door de burgemeester!', aldus Van Hedel.

Kijk hier naar de beelden (de tekst loopt door onder de video):

Huldiging sporters

Van Hedel huldigde ook drie topsporters uit zijn gemeente die dit jaar topprestaties hebben geleverd: baanwielrenner Sam Ligtlee (die op 19 oktober goud won bij de teamsprint), de 12-jarige Robert de Haan (wereldkampioen karten in Brazilië) en tot slot baanwielrenster Elis Ligtlee (die dit jaar een bronzen medaille won op de 500 meter bij de WK baan en aankondigde te stoppen met haar carrière). 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Brummen Brummen Nieuws
Deel dit artikel: