Nieuws

Jongeren in nieuwjaarsnacht onder dwang mee naar pinautomaat

De pinautomaat aan de Hatertseweg in Nijmegen.
De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van maandag op dinsdag getuige zijn geweest van een vrijheidsberoving in Nijmegen, Ewijk en Winssen. Daar dwongen twee personen enkele jongeren om geld van hun rekening te halen bij een pinautomaat. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van maandag op dinsdag getuige zijn geweest van een vrijheidsberoving in Nijmegen, Ewijk en Winssen. Daar dwongen twee personen enkele jongeren om geld van hun rekening te halen bij een pinautomaat.
De verdachten sommeerden de jongeren in Nijmegen aan het einde van de nacht om in een kleine, donkergekleurde auto te stappen. Daarna reden ze naar de Hatertseweg 86. Iets voor 6.00 uur werd daar onder bedreiging van geweld gepind.
Vervolgens reden de verdachten verder naar Ewijk, maar daar aangekomen bleek dat de pinautomaat in een winkel stond die niet open was.
Daarna heeft de groep zich nog verplaatst naar Winssen, waar de slachtoffers opnieuw geld moesten pinnen voor hun belagers. Daarna gingen de verdachten er in hun auto vandoor. Eén van de slachtoffers is lichtgewond geraakt tijdens zijn ongewilde reis langs de pinautomaten.

Getuigen gezocht

De politie zegt dat de eerste pinactie, bij de ABN AMRO-automaat aan de Hatertseweg 86, gezien is door zeker vier personen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.
Verder is de politie benieuwd wie in de nieuwjaarsnacht een kleine, donkere auto stil heeft zien staan bij de pinautomaten in Ewijk en Winssen en wie andere activiteiten opmerkte op die locaties. Hoeveel geld de verdachten hebben verkregen, maakt de politie niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!