VIDEO: Stapels biljetten op straat na plofkraak

RENKUM - Na de plofkraak aan de Europalaan in Renkum liggen er nog stapels geldbiljetten op straat. Ook heeft de politie meerdere explosieven aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Omroep Gelderland-verslaggever Annemieke Schakelaar is in Renkum en ziet het geld nog op de stoep liggen. Losse briefjes van twintig en vijftig euro en stapels biljetten liggen vlak bij de pinautomaat. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft meerdere explosieven verwijderd. De politie wil niet vertellen om hoeveel en wat voor soort voor explosieven het gaat. 

Ooggetuige: 'Alles ligt aan diggelen, het was een enorme knal'

Hij was net klaar met het uitlaten van de hond en zat rustig aan de koffie toen hij een enorme knal hoorde. Fred Bos zag de plofkraak op de pinautomaat in Renkum met lede ogen aan.

'Mijn dochter dacht dat het gewoon hard vuurwerk was, maar ik ben gelijk naar buiten gelopen en zag een Audi bij de bank staan met drie of vier mannen bezig met de geldautomaat', vertelt Bos aan verslaggever Annemieke Schakelaar. 'Het was echt een enorme knal. Alles ligt aan diggelen.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Daders riepen: 'Sneller, sneller!'

Het leek volgens Bos wel op het Wilde Westen. 'Ik hoorde een van de daders ook roepen: 'sneller, sneller!' met een Duits/Marokkaans accent waarna de geldautomaat werd ingeladen en de daders vertrokken. De bewoners van de flat werden in pyjama uit bed gehaald.'

Zie ook: Plofkraak op pinautomaat Renkum

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: