Man veroordeeld voor seksueel 'machtsspel' met minderjarige in Nijmegen

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Enschede heeft vrijdag voor de Arnhemse rechtbank een gevangenisstraf van veertien maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor seks met een minderjarig meisje in Nijmegen. In 2016 had hij meerdere keren seks met haar in zijn auto in de Ooijpolder.

Ten tijde van de seks was de man 22 jaar en het meisje 15. Volgens de Gelderlander leerden de twee elkaar online kennen en kregen de chatgesprekken na verloop van tijd een seksuele lading. Later besloten ze af te spreken.

Bal in mond

Bij die ontmoeting hadden ze seks, waarbij het meisje een bal in haar mond kreeg en geslagen werd. Daarbij zou sprake zijn geweest van een machtsspel. Daarvan deed zij later aangifte. 

Hoewel de man op zitting aangaf dat het meisje het initiatief nam tot de seks, vindt de rechtbank toch dat sprake is van ontucht. De rechter oordeelde dat de seks, gezien het leeftijdsverschil tussen de man en het meisje, sociaal-ethisch onaanvaardbaar is en hield daarbij vast aan de consequente verklaringen van het meisje. 

Verstoorde ontwikkeling

In de ogen van de rechter probeerde de man het gebeurde kleiner te maken dan het was. De veroordeelde heeft zich inmiddels wel aangemeld voor therapie. Naast de gevangenisstraf en de voorwaardelijke straf, met een proeftijd van drie jaar, moet hij het meisje ook een schadevergoeding van tweeduizend euro betalen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: