Nieuws

BOEM! Wie wint de Gelderse Carbidschietcompetitie?

Carbidschieten in Otterlo.
Als er één Gelderse traditie is die we in de hele provincie kennen, dan is het carbidschieten op oudjaarsdag. Daarom organiseert Omroep Gelderland de Gelderse Carbidschietcompetitie. © ANP
OTTERLO - Als er één Gelderse traditie is die we in de hele provincie kennen, dan is het carbidschieten op oudjaarsdag. Daarom organiseert Omroep Gelderland de Gelderse Carbidschietcompetitie.
Carbidschieten is een oud gebruik waarbij met behulp van een brok carbid en een sterke (melk)bus flinke knallen worden veroorzaakt die boze geesten voor het nieuwe jaar moeten verjagen. Maar bovenal is het een knallend samenzijn om met je vrienden en buren het jaar af te sluiten.

Win die wisselbeker

Verslaggevers van Omroep Gelderland gaan op oudjaarsdag op pad om de carbidschietteams te beoordelen. Het team dat aan het eind van de dag de meeste punten heeft gescoord wint de Gelderse Carbidschietcompetitie-wisselbeker.

Aanmelding gesloten

Vul het onderstaande formulier in om ons te laten weten dat jullie carbid gaan schieten. Je naam en contactgegevens worden niet gepubliceerd. Omdat we niet overal kunnen zijn, stoppen we alle deelnemers in een hoge hoed en loten we welke teams een bezoekje krijgen van de verslaggevers. Als we langskomen, nemen we contact met je op.
Update 28/12: De aanmelding is gesloten, de selectie is gemaakt. Je maakt geen kans meer op deelname aan de cabidschietwedstrijd, maar als je het formulier invult kunnen mensen wel zien dat jullie een knalfuif geven. En da's toch ook alderbarstens mooi, onniedan?
Hier wordt op oudjaarsdag in 2018 carbid geschoten in Gelderland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!