Nieuws

Burgemeester sluit opnieuw drugspand in zijn gemeente

Burgemeester Joost van Oostrum heeft een bedrijfspand in Neede voor zes maanden gesloten. Eind november werd daar een wietplantage aangetroffen. In het pand aan de Bedrijvenweg in Neede trof de politie toen 1351 planten en zeven kilo gedroogde hennep aan.
ULFT - Burgemeester Joost van Oostrum heeft een bedrijfspand in Neede voor zes maanden gesloten. Eind november werd daar een wietplantage aangetroffen. In het pand aan de Bedrijvenweg in Neede trof de politie toen 1351 planten en zeven kilo gedroogde hennep aan.
Voor de kwekerij werd illegaal water en stroom afgetapt. Een 41-jarige man uit Enschede werd aangehouden voor de inwerking zijnde kwekerij. Met de sluiting van het pand wil Van Oostrum aangeven dat drugscriminaliteit niet loont.

Zonder waarschuwing

Sinds december hoeven burgemeesters niet meer eerst een waarschuwing te geven en hebben ze de bevoegdheid een pand meteen te sluiten. Eerder dit jaar liet Van Oostrum al drie andere drugspanden in Neede sluiten.
Een ex-snackbar aan de Bergstraat, een voormalig Turks restaurant in het centrum en een pand aan de Braak in Neede werden toen voor bepaalde tijd op slot gedaan.
In 2018 zijn in Berkelland tot nu vier hennepkwekerijen aangetroffen. Ook in andere gemeenten van de Achterhoek werden drugspanden gesloten.