Nieuws

Man na beknelling bevrijd uit tunnel onder A12, toestand zorgelijk

In een fietstunnel onder de A12 bij Duiven heeft vrijdagochtend een 27-jarige man uit Lobith enige tijd bekneld gezeten. Rond 10.15 uur reed hij met een hoogwerker door de tunnel tijdens de inspectie van viaducten. Daarbij raakte het voertuig het plafond van de tunnel. De hoofdconstructie bleef intact. © Pim Velthuizen
DUIVEN - In een fietstunnel onder de A12 bij Duiven heeft vrijdagochtend een 27-jarige man uit Lobith enige tijd bekneld gezeten. Rond 10.15 uur reed hij met een hoogwerker door de tunnel tijdens de inspectie van viaducten. Daarbij raakte het voertuig het plafond van de tunnel. De hoofdconstructie bleef intact.
Door de aanrijding kwamen delen van de betonnen beplating naar beneden. De man die de hoogwerker bestuurde raakte bekneld onder de stukken beplating. 
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Man na beknelling bevrijd uit tunnel onder A12, toestand zorgelijk
Meerdere hulpdiensten gingen ter plaatse om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen. Ook werd gekeken of er instortingsgevaar was.
Rond 11.30 uur lukte het de man onder de ingestorte platen vandaan te krijgen. Zijn toestand is zorgelijk, zegt een verslaggever die ter plaatse was.

Aanpassing snelheid

De maximumsnelheid op de A12 was tijdelijk verlaagd tot 50 kilometer per uur. Daardoor stond er rond het middaguur een file van zo'n 6 kilometer ter hoogte van Duiven. De beperking is opgeheven. 
Het beschadigde viaduct werd gestabiliseerd om verdere beschadiging te voorkomen. Rijkswaterstaat liet weten dat een deskundige naar Duiven ging om de schade op te nemen. Als deze expert is geweest, gaat de tunnel weer open en mogen automobilisten weer de maximale snelheid rijden. Dat zal aan het einde van de middag zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!