Kindercollege Ede: zwemdiploma voor elk kind

EDE - Het Kindercollege van de gemeente Ede, bestaande uit vijf kinderen, heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan zwembad de Peppel. De kinderen pleiten ervoor dat het schoolzwemmen weer wordt ingevoerd, zodat elk kind een zwemdiploma kan halen.

Tijdens het bezoek werd een intentieverklaring ondertekend waarin zowel het Kindercollege als het zwembad ervoor pleiten dat elk kind leert zwemmen en zoveel mogelijk scholen meedoen met Swim2Play, de nieuwe vorm van schoolzwemmen die twee jaar geleden in Ede is geïntroduceerd. 

Het Kindercollege

Het eerste Edese Kindercollege werd in juli dit jaar geïntroduceerd. Het college geeft kinderen in Ede een stem en betrekt hen bij de politiek. Op het moment maken de kinderen zich hard voor het opnieuw invoeren van schoolzwemmen. Ze bezochten zwembad de Peppel om het hierover te hebben met directeur Ronald ter Hoeven.

Het Kindercollege vindt dat ieder kind in Ede recht heeft op een zwemdiploma en dat kinderen spelenderwijs leren hoe ze zich kunnen redden in het water, waardoor je ongelukken voorkomt.

Gratis meedoen

De gemeente Ede heeft het mogelijk gemaakt dat alle groepen van alle basisscholen gratis mee kunnen doen met Swim2Play. Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Hoofd Zwemzaken Tim van de Kolk van Zwembad de Peppel via 0318-479735, of stuur een e-mail naar tim.vandekolk@zwembadede.nl.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: