Nieuws

Beschieten huis 'wonderbelegger' met machinegeweer: eis zes jaar cel

Voor de beschieting van een leegstaande woning in Eindhoven met een machinegeweer zijn tegen twee 18-jarige Amsterdammers celstraffen van zes jaar geëist. Het duo heeft zich schuldig gemaakt aan poging tot moord op de buurtbewoners, zei de aanklager donderdag. De twee werden kort na de schietpartij opgepakt op de A2 bij Beesd. © Jos Verkuijlen
BEESD - Voor de beschieting van een leegstaande woning in Eindhoven met een machinegeweer zijn tegen twee 18-jarige Amsterdammers celstraffen van zes jaar geëist. Het duo heeft zich schuldig gemaakt aan poging tot moord op de buurtbewoners, zei de aanklager donderdag. De twee werden kort na de schietpartij opgepakt op de A2 bij Beesd.
Het huis in Eindhoven werd voorheen bewoond door 'wonderbelegger' Rob van den B. die diverse keren is veroordeeld voor fraude. In totaal werden op 18 juni dit jaar 21 kogels op het huis afgevuurd. Toen het duo bij Beesd werd aangehouden, lag er een automatisch wapen in hun auto.
De destijds 17-jarige Hugo G. bekende dat hij heeft geschoten op het huis. De andere verdachte Josiah O. bestuurde zonder rijbewijs een geleende auto.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!