Gelredag 26 januari: Villa Mondriaan, Winterswijk

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schilderscarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.

Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen, en hier werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot een van de belangrijkste vernieuwers van de schilderkunst.

De jaren waarin zijn kunstenaarschap werd gevormd, bracht Piet Mondriaan door in de Villa aan de Zonnebrink 4. Na een grondige verbouwing is sinds 2013 in deze villa en de naastgelegen panden museum Villa Mondriaan gevestigd. Met behulp van hedendaagse middelen wordt hier het levensverhaal van Piet Mondriaan verteld.

Deze Gelredag is het museum tussen 10.00 uur en 12.00 uur gratis toegankelijk. Om 10.15 uur, 11.00 uur en 11.45 houdt Ridder René een inleiding en toont hij enkele pagina’s van het stripverhaal over de Gelderse geschiedenis dat zijn voltooiing nadert. Ook praat hij met de jongste museumdirecteur van Nederland Judith Kadee. Zij vertrekt binnenkort naar het Haagse museum Escher in het Paleis. Na afloop van de inleiding is er een rondleiding door het museum onder leiding van een deskundige gids.  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ridders_van_Gelre_-_Gelredagen
Deel dit artikel: