Nieuws

Museum Arnhem krijgt definitief 7,5 miljoen extra voor renovatie

Het Museum Arnhem krijgt waar het om vroeg: 7,5 miljoen euro extra voor de renovatie van het pand. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met verhoging van het budget voor de verbouwing. De totale kosten liggen daarmee rond de 23 miljoen euro. © Museum Arnhem
ARNHEM - Het Museum Arnhem krijgt waar het om vroeg: 7,5 miljoen euro extra voor de renovatie van het pand. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met verhoging van het budget voor de verbouwing. De totale kosten liggen daarmee rond de 23 miljoen euro.
Het museum sloot vorig jaar de deuren omdat het hoofdgebouw hard aan een verbouwing toe is. De aanbesteding daarvoor werd begin dit jaar stopgezet omdat er geen aannemer te vinden was die het binnen het budget wilde doen. 
Daarna onderzocht de gemeente of een verhuizing mogelijk was. Dat plan werd afgeschoten omdat het te veel geld kost en geen extra bezoekers oplevert. Er begint nu een nieuwe aanbestedingsprocedure.
Museumdirecteur Saskia Bak is blij met de toezegging. 'Nu kunnen we aan de slag om te zorgen dat het museum zo snel mogelijk weer de deuren kan openen.'
Het museum heeft vanaf het voorjaar de Walburgiskerk gehuurd om tijdelijk objecten te presenteren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!