Nieuws

Nog veel meer vervuild zand dan gedacht in Barneveld

Er ligt veel meer vervuild zand in Barneveld dan tot nog toe werd aangenomen. De gemeente Barneveld heeft de precieze locaties bekendgemaakt waar het zand van afvalverwerker Vink is gebruikt en om welke hoeveelheden het gaat. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Er ligt veel meer vervuild zand in Barneveld dan tot nog toe werd aangenomen. De gemeente Barneveld heeft de precieze locaties bekendgemaakt waar het zand van afvalverwerker Vink is gebruikt en om welke hoeveelheden het gaat.
De gemeente heeft ingenieursbureau Royal Haskoning ingehuurd om de zaak te onderzoeken. Dat bureau komt uit op in totaal 9392 ton zand van de omstreden partij van Vink. Afgelopen dinsdag maakte de provincie bekend dat er in Barneveld ruim 6700 ton mogelijk vervuild zand zou zijn gebruikt.
Het zand is voornamelijk gebruikt voor de aanleg van straten, voetpaden en parkeerplaatsen. Ook is het zand gebruikt voor de aanleg van terrassen, maar volgens de gemeente zijn dat aanzienlijk kleinere hoeveelheden.

Vink ontkent

Royal Haskoning baseert zich bij de telling op de gegevens van omgevingsdiensten, aannemers, bedrijven, informatie van de gemeente Barneveld en van de firma Vink zelf. Veruit de grootste hoeveelheid zand is in de wijk Veller gebruikt, voor de aanleg van de Wyandottelaan en Langshanlaan. 
De firma Vink ontkent overigens dat het zand vervuild is.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!