Nieuws

Vrouw gewurgd met spanband 'omdat ze bij man wegging'

De 58-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw in Apeldoorn op 4 juli dit jaar, zou haar dit aangedaan hebben omdat ze bij hem wegging. De 53-jarige vrouw werd in haar huis aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn gewurgd met een spanband. © Matthijs Holtrop / Omroep Gelderland
APELDOORN - De 58-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw in Apeldoorn op 4 juli dit jaar, zou haar dit aangedaan hebben omdat ze bij hem wegging. De 53-jarige vrouw werd in haar huis aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn gewurgd met een spanband.
Dat bleek donderdagmorgen tijdens een pro-formazitting. De verdachte blijft vastzitten. Zijn advocaat had om schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd, maar volgens de rechtbank is de rechtsorde daarvoor te veel geschokt.

Verdachte ontkent

De verdachte ontkent de moord. Volgens hem is er iets anders gebeurd, maar dit alternatieve scenario werd donderdagmorgen nog niet bekend. Volgens de officier van justitie heeft de man zijn vrouw om het leven gebracht omdat zij meer vrijheden wilde en dreigde van hem te scheiden.
De advocaat vroeg om vrijlating voor zijn cliënt. De Iraniër heeft in de gevangenis veel nachtmerries en er komen onverwerkte trauma’s bij hem boven. De rechtbank wil dat de man psychologisch wordt onderzocht.
De kinderen van de verdachte en het slachtoffer waren in de rechtbank aanwezig, maar ze volgden de zaak via een videoverbinding vanuit een andere zaal.
De zaak gaat in maart verder.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!