Nieuws

Komst nieuwbouwwoningen in Wekerom stap dichterbij

De ontwikkeling van nieuwbouw in Wekerom Oost is weer een stap dichterbij. Dat meldt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht. © Pixabay
WEKEROM - De ontwikkeling van nieuwbouw in Wekerom Oost is weer een stap dichterbij. Dat meldt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht.
Op een terrein van drie hectare kunnen ongeveer 45 woningen worden gerealiseerd. Om te voldoen aan de vraag naar woningen in Wekerom zet het college van B en W in op koopwoningen in verschillende prijsklassen, waaronder sociale koopwoningen. 

Uitgangspunten binnenkort besproken

In samenwerking met de belangenvereniging Wekerom, VGGM en ontwikkelaar De Bunte zijn de uitgangspunten voor deze woningbouwontwikkeling opgesteld. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad de nota van uitgangspunten die dinsdag door het college van B en W is vastgesteld.
Het ontwerptraject wordt gestart zodra ook de gemeenteraad de uitgangspunten vaststelt. De belangenvereniging en ontwikkelaar blijven ook bij deze verdere uitwerking betrokken. Wanneer de eerste concrete ontwerpen gemaakt zijn, wordt er een informatiebijeenkomst voor de buurt georganiseerd.