Nieuws

VIDEO: Metershoge vlammen, grote brand in bedrijfshal Vaassen

VAASSEN - In een bedrijfshal aan de Radeweg in Vaassen woedt sinds woensdagavond een grote brand. De vlammen sloegen uit het dak. Volgens onze verslaggever ter plaatse bleven de vlammen lange tijd onverminderd hoog oplaaien, tot wel tientallen meters.
De Veiligheidsregio Noord en Oost-Gelderland zegt dat het bedrijf kunststof verwerkt en daardoor ontstaat veel rook. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De omgeving van de brand is afgezet en dat zal volgens de voorlichting voorlopig ook zo blijven, meldden zij woensdag rond middernacht. 

Brand niet overgeslagen

De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar andere panden. Ook werden extra brandweermensen en -materieel ingezet in verband met de kunststoffen die in het pand werden verwerkt. Volgens een woordvoerder is de brand uiteindelijk niet overgeslagen, liet hij aan het einde van de avond weten. De zorgen voor overslaan zijn er nog wel. 
Kijk hier naar een interview met brandweerwoordvoerder René van der Neut: 
VIDEO: Metershoge vlammen, grote brand in bedrijfshal Vaassen
De Radeweg is afgesloten voor verkeer. Publiek wordt op afstand gehouden in verband met de rookontwikkeling. De brandweer waarschuwt mensen niet naar de locatie van de brand te komen, omdat dat de hulpdiensten hindert. 
De brand werd even voor 20.00 uur ontdekt en gelijk opgeschaald naar 'grote brand'. De rook wordt door de wind richting Epe geblazen. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook ramen en deuren te sluiten.
Tekst loopt door onder de video: 
Metershoge vlammen: grote brand in bedrijfshal Vaassen

Vies water indammen

Ook brandweerkorpsen uit de omgeving zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. Het waterschap Vallei en Veluwe damt greppels rondom in, om de afwatering van het bluswater te kunnen controleren. Dat water is waarschijnlijk erg vervuild. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!