Nieuws

Projectontwikkelaar geeft natuur terug aan gemeente Arnhem

Foto via KondorWessels Projecten
Zo'n 70 hectare natuurgronden in het uiterwaardenpark Stadsblokken Meinerswijk is deze woensdag aan de gemeente Arnhem overhandigd. Dat gebeurde door projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Die kocht een flink stuk grond, waar de natuur bij inbegrepen is. Maar op die natuurgrond wordt niet gebouwd.
ARNHEM - Zo'n 70 hectare natuurgronden in het uiterwaardenpark Stadsblokken Meinerswijk is deze woensdag aan de gemeente Arnhem overhandigd. Dat gebeurde door projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Die kocht een flink stuk grond, waar de natuur bij inbegrepen is. Maar op die natuurgrond wordt niet gebouwd.
Dat kwamen KWP en de gemeente Arnhem overeen. Komende tijd zal de projectontwikkelaar beginnen met de voorbereidingen voor de bouw van enkele honderden huizen. Omdat KWP geen natuurbeheerder is, gaf het daarom op ceremoniële wijze de 70 hectare terug aan de gemeente.
Het moet een natuurlijk en waterrijk park worden; er ligt veel water in het gebied Stadsblokken Meinerswijk. Toen het college het ontwerpbestemmingsplan vrijgaf voor inspraak vorige maand, was afgesproken dat KWP het gebied zou 'teruggeven' aan de gemeente.
Een schets van de omtrek van het park: 
Speciaal voor de overdracht werd een sleutel overhandigd aan wethouder Van der Zee. 'Een symbool voor de toegang die Arnhem weer krijgt tot een natuurgebied dat tientallen jaren afgesloten en verstopt was', aldus Roy Hasselerharm van KWP. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!