Tielenaren enthousiast over nieuw zwembad, 'maar we missen de sauna nog'

TIEL - Onder grote belangstelling werd dinsdagavond het voorlopige ontwerp voor het nieuwe zwembad in Tiel gepresenteerd. De 'witte villa in het groen' kon op veel instemming rekenen, maar er waren nog wel wat op- en aanmerkingen.

Vooral oudere gebruikers dringen erop aan dat wellnessvoorzieningen, zoals sauna en stoombad behouden blijven.

Bekijk hier een video over het nieuwe bad. Tekst loopt door onder de video:

Geen gas 

Het ontwerp is een open wit gebouw in een parkachtige omgeving. Er komt geen gasaansluiting. Het bad krijgt zonnecollectoren en wordt verwarmd met warmtepompen.

Er is lang gesoebat over de kosten van het nieuwe bad. Uiteindelijk is gekozen voor een ontwerp met een wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Er zijn ook een glijbaan, een duikplank en een bubbelbad aan toegevoegd

Budget niet toereikend

Een sauna en stoombad passen niet in het plan, want het budget niet toereikend. In het ontwerp is wel ruimte gereserveerd voor deze voorzieningen, mocht er toch nog geld voor komen.

De hele investering voor het zwembad is zo'n 8,6 miljoen euro.

Jeugdoverlast

Buurtbewoners vroegen tijdens de bijeenkomst aandacht voor overlast die zij ervaren op de huidige parkeerplaats. Er zou hier in drugs gehandeld worden en jongeren zouden soms tot diep in de nacht lawaai maken. De gemeente en de ontwerper bespreken hoe ze dit probleem kunnen tackelen.

In november 2020 moet het nieuwe zwembad klaar zijn. 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Rivierengebied Tiel Nieuws
Deel dit artikel: