Nieuws

Wordt Annemiek van Vleuten Sportvrouw van het Jaar?

Wielrenster Annemiek van Vleuten
Volgt wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen atlete Dafne Schippers op als Sportvrouw van het Jaar? Dat wordt vanavond duidelijk tijdens het Sportgala in Amsterdam.
WAGENINGEN - Volgt wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen atlete Dafne Schippers op als Sportvrouw van het Jaar? Dat wordt vanavond duidelijk tijdens het Sportgala in Amsterdam.
Van Vleuten won vorige week al de Gelderse Sportprijs op het Gelderse Sportgala in Apeldoorn. De succesvolle wielrenster, die dit jaar onder meer haar wereldtitel tijdrijden prolongeerde en de Ronde van Italië voor vrouwen (Giro Rosa) op naar naam schreef, noemt 2018 haar beste jaar ooit.
Op het Sportgala in Amsterdam heeft Van Vleuten concurrentie van wielrenster Anna van der Breggen, schaatsster en shorttrackster Jorien ter Mors en shorttrackster Suzanne Schulting.

Sportploeg van het Jaar

De Apeldoornse baanwielrenners Harrie Lavreysen en Roy van den Berg zijn genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. Samen met Jeffrey Hoogland werden ze afgelopen jaar Europees kampioen op de teamsprint.
Ook Hockeyster Xan de Waard uit Renkum dingt mee voor de sportploeg-prijs. Met de Nederlandse hockeyvrouwen pakte ze in november de Champions Trophy, nadat Oranje in augustus al de wereldtitel had geprolongeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!