FC Lienden stopt per direct met voetballen in Tweede Divisie

LIENDEN - FC Lienden stopt per direct met het spelen in de Tweede Divisie. Dat heeft de club dinsdagavond bekendgemaakt. Eerder op de dag werden spelers en trainers ingelicht. 'Die waren stil. Maar ook begripvol', vertelt Nico Wagenvoort namens de club.

Het Stichtingsbestuur betreurt het besluit, maar zegt geen alternatief te zien. Door het ontbreken van ieder perspectief wordt het niet langer verantwoord en realistisch gevonden op dezelfde voet verder te gaan.

Zeker nadat duidelijk werd dat de hoofdsponsors niet langer bereid zijn naast hun aanzienlijke sponsorbijdragen garant te moeten staan voor de (aanzienlijke) tekorten.

'We hebben elkaar vandaag de hand geschud. Het is voorbij', aldus Wagenvoort. 'De spelers en trainers hebben nu de tijd een nieuwe club te vinden. Het was een moeilijk besluit, maar het kon niet anders.'  

'Chelsea van de Betuwe'

FC Lienden werd in 2015 en 2016 gekroond tot Nederlands kampioen in het amateurvoetbal. Daarnaast werd in dezelfde jaren de Super Cup gewonnen. In het landelijke bekertoernooi zorgde de club voor surprises door Vitesse en Roda JC uit te schakelen. Het leverde de club de bijnaam 'Chelsea van de Betuwe' op.

Bekijk de reportage over het kampioenschap in 2016. De tekst gaat daaronder verder.

Dit seizoen staat de club op plek zeventien in de Tweede Divisie, waarmee degradatie naar de Derde Divisie dreigt. Door er zelf de stekker uit te trekken, is het doek nu dus al gevallen. In theorie zou de club volgend seizoen in de Derde Divisie kunnen voetballen, maar het is onduidelijk of dat ook gaat gebeuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Lienden Nieuws
Deel dit artikel: