Nieuws

Li Jiao keert terug als bondscoach tafeltennissters

Voormalig Europees kampioene Li Jiao uit Oosterbeek keert terug als bondscoach van de Nederlandse tafeltennissters. Op 1 januari gaat ze weer aan de slag. © ANP
OOSTERBEEK - Voormalig Europees kampioene Li Jiao uit Oosterbeek keert terug als bondscoach van de Nederlandse tafeltennissters. Op 1 januari gaat ze weer aan de slag.
Afgelopen mei besloot Li Jiao te stoppen als bondscoach om meer tijd met haar familie door te kunnen brengen in China. Technisch directeur Paul Haldan van de Nederlandse Tafeltennisbond is blij met haar terugkeer. 'Ze kent de speelsters door en door en is met al haar kennis en ervaring de beste coach om onze speelsters te begeleiden tijdens grote toernooien', stelt hij. 

'Ik heb het bondscoachschap gemist'

Li Jiao kijkt ernaar uit om weer aan de slag te gaan als damesbondscoach. 'Ik heb die taak altijd met veel plezier vervuld en ben nog altijd een enorme tafeltennisliefhebster. Ik heb het bondscoachschap gemist en ga vanaf januari weer in Nederland met veel enthousiasme aan de slag om met het team toe te werken naar de Olympische Spelen in Tokio 2020', reageert ze vanuit China.
Chen Zhibin, die haar de afgelopen maanden verving, blijft bij de Nederlandse ploeg betrokken als trainer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!