Nog geen duidelijkheid over boekhouding RTV Favoriet

ZEVENAAR - Het is nog niet duidelijk of de directeur van RTV Favoriet nou heeft gesjoemeld met de boekhouding. De onafhankelijke accountant die is ingeschakeld om de financiën van de lokale omroep onder de loep te nemen, heeft uitstel gevraagd vanwege drukte. Dat heeft de gemeente Zevenaar in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Uiterlijk begin deze week zou directeur Eusman de financiële stukken ingeleverd moeten hebben.

Vrijwilligers trokken dit najaar bij Omroep Gelderland aan de bel over het schrikbewind dat de directeur en zijn vader (secretaris bij RTV Favoriet) zouden voeren. Ook zou de omroep al jaren niets terugzien van de reclame-opbrengsten.

Volgens enkele medewerkers heeft de lokale omroep jarenlang geen reclame-inkomsten ontvangen op de eigen rekening. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van Omroep Gelderland. Directeur Joshua Eusman bevestigt dat hij adverteerders liet betalen via zijn eigen bedrijf Goldstar Studio's, maar ontkent de aantijgingen van oud-medewerkers dat hij delen van de reclame-opbrengsten in eigen zak zou hebben gestoken.

Gemeenten eisen opheldering

Het nieuws veroorzaakte zoveel onrust dat de gemeente Zevenaar - namens de vier Liemerse gemeenten die subsidie verlenen aan Favoriet - meteen in gesprek is gegaan met de vrijwilligers en het bestuur. Daarnaast hebben de gemeenten per brief volledige openheid over de boekhouding en de besteding van publiek geld door de omroep gevraagd. 

Omdat er nog steeds onrust is onder vrijwilligers, wil wethouder Anita van Loon deze week nog in gesprek met de medewerkers. Volgens verschillende vrijwilligers heeft directeur Joshua Eusman zich al een tijd lang vrijwel niet laten zien bij de studio van Favoriet in Zevenaar. Ze zijn niet blij dat ze nu nog langer moeten wachten op duidelijkheid, laat één van de vrijwilligers weten.

De accountant verwacht begint 2019 duidelijkheid te kunnen geven over de boekhouding van de lokale omroep. Of er überhaupt stukken zijn ingeleverd van Favoriet kan de wethouder niet zeggen. 

De SP in Zevenaar wil woensdag opheldering van de wethouder over de gang van zaken.

Zie ook: Schimmige financiële constructie RTV Favoriet: gemeente eist opheldering

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: