Voor de allerlaatste keer: weervrouw Margot Ribberink op tv

NIJMEGEN - 'Het is wel een beetje raar hoor, na 28 jaar het weer.' Zo begon Margot Ribberink maandag haar allerlaatste weerbericht voor Omroep Gelderland.

Vanaf 1 januari gaat de weervrouw uit Lent zich richten op andere zaken. Vanaf 1993 tot 2011 was Ribberink als weervrouw te zien bij RTL. Al die tijd heeft ze ook bij veel regionale omroepen het weer gepresenteerd, waaronder Omroep Gelderland. 

Bekijk hier een korte compilatie van Margot Ribberink bij Omroep Gelderland:

Ribberink wil in het nieuwe jaar strijden tegen klimaatverandering en het bewustzijn over het klimaat vergroten. Ze vindt dat we onze levens moeten veranderen. Zelf laat ze de auto zoveel mogelijk staan en ook vliegvakanties heeft ze voorlopig afgezworen. 

Ze wil anderen helpen bij het zetten van stappen om het leven te veranderen, vooral door in gesprek te gaan. 'Ik kan me voorstellen dat als je nu bijvoorbeeld je auto moet vervangen, je goed kijkt naar wat de volgende auto is', zei ze eerder tegen Omroep Gelderland. 'Dat kan voor de één de elektrische auto zijn, maar een andere zou juist voor een kleinere auto kunnen kiezen en vaker de fiets pakken.'

Bekijk hier het laatste weerpraatje van Margot Ribberink:

Zie ook: Weervrouw Margot Ribberink gaat strijden tegen klimaatverandering

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: