Gradus klapt met auto op loslopende koeien: 'Ik durfde niet uit te wijken'

RENKUM - Gradus Derks kreeg maandagochtend de schrik van zijn leven toen hij bij Renkum in botsing kwam met een groep loslopende koeien. De Renkummer kan het navertellen dankzij zijn airbag.

Het is pikdonker en het regent wanneer hij over de Telefoonweg rijdt. Gradus rijdt ongeveer 60 kilometer per uur. 'Plotseling zie ik ongeveer tien koeien in draf op me afkomen. Ik remde meteen, maar ik durfde met de bomen aan beide kanten, niet uit te wijken. Er was geen houden meer aan. Ik raakte er twee maar het kunnen er ook meer zijn geweest. Het ging razendsnel. Een harde klap. Ik sloeg met mijn hoofd naar voren tegen de airbag en veerde weer terug.'

Twee koeien sterven direct. Een derde koe loopt zwaargewond richting het dorp Renkum en moet uiteindelijk worden afgemaakt door een dierenarts. De andere koeien zijn door de eigenaar gevangen.

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Enorme schrik

Derks blijft in zijn auto zitten tot een automobilist hem te hulp schiet en uit de auto haalt. Ambulancemedewerkers onderzoeken hem en concluderen dat hij niet naar het ziekenhuis hoeft. 'Ik voelde me prima, ondanks de enorme schrik', vertelt Gradus een paar uur na het ongeluk.

'Mijn bloeddruk mat op dat moment wel 192/141. Later werd ik rustiger maar moest toch naar de huisarts. Morgen ga ik werken, ja weer over de Telefoonweg', lacht hij.

Zie ook: Automobilist botst op overstekende koeien in Renkum

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Renkum Nieuws
Deel dit artikel: