Nieuws

Da's eens wat anders: een kerstvoorstelling van zand

Een kerstvoorstelling zonder dansers of acteurs en ook zonder levende dieren. Nee, op het Feest van Licht in Museumpark Orientalis is straks een voorstelling van zand te zien. © Omroep Berg en Dal
HEILIG LANDSTICHTING - Een kerstvoorstelling zonder dansers of acteurs en ook zonder levende dieren. Nee, op het Feest van Licht in Museumpark Orientalis is straks een voorstelling van zand te zien.
De komende dagen wordt tot wel 30 ton zand gestort om zandsculpturen van te maken.  
Kijk hier naar een video van Omroep Berg en Dal (tekst gaat verder onder de video):
Da's eens wat anders: een kerstvoorstelling van zand
In eerste instantie gebeuren de werkzaamheden met grote (graaf)machines, zodat er zo min mogelijk geschept hoeft te worden. Maar daarna moeten de artiesten toch echt zelf aan de bak, voor het meer verfijnde handwerk.
De kunstenaars werken met speciaal rivierzand. 'Dat is omdat rivierzand jonger is en daardoor hoekiger, waardoor het goed in elkaar grijpt. Als een korrel te rond is, rollen ze simpelweg van elkaar af', legt zandbouwer Maxim Gazendam uit. Rond zand ligt bijvoorbeeld op het strand of in de woestijn.
Vanaf 21 december is de voorstelling te bezichtigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!