Nieuws

Minderjarige jongen aangehouden na bommelding bij school Epe

De politie heeft maandag een minderjarige jongen uit Epe aangehouden naar aanleiding van een bommelding op Instagram. De melding was gericht aan de middelbare school RSG in Epe. Naar aanleiding van de melding werd een ontruimingsoefening gehouden. © ANP
EPE - De politie heeft maandag een minderjarige jongen uit Epe aangehouden naar aanleiding van een bommelding op Instagram. De melding was gericht aan de middelbare school RSG in Epe. Naar aanleiding van de melding werd een ontruimingsoefening gehouden.
In de post op Instagram werd gesuggereerd dat er een bom zou ontploffen op de school. Explosievendeskundigen van de politie onderzochten de melding en trokken de conclusie dat deze vals was.

Jongen zit vast

Uit het onderzoek dat volgde kwam de minderjarige jongen in beeld. Hij werd in de loop van de dag aangehouden en is ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen of hij betrokken is bij de valse bommelding.
De politie houdt contact met de school. De wijkagent was daar maandagochtend aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De rector van de RSG besloot om 11.45 uur een ontruimingsoefening te doen, aangezien in de dreiging werd gesproken over een aanslag om 12.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!