Burgemeester geschrokken van wapenfilmpje op Culemborgse scholen

CULEMBORG - De burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest, is erg geschrokken van een filmpje dat rondgaat op verschillende scholen binnen zijn gemeente. Op het filmpje zijn wapens te zien en werd er een link gelegd met een school.

Het filmpje was zondag al te zien op Instagram. Volgens de NOS gaat het om een filmpje waarop eerst een handwapen is te zien. Ook de naam Culemborg staat op de video.

Kijk hier naar een interview met burgemeester Van Grootheest:

'Mensen hebben dat direct bij de politie gemeld en daardoor heeft de politie direct maatregelen kunnen nemen', aldus Van Grootheest. 'Iedereen is er rustig onder gebleven en heeft professioneel gehandeld.'

De burgemeester heeft maandag een kijkje genomen op het Koningin Wilhelmina College. 'Ik heb met een aantal mensen gesproken. Iedereen was geschrokken, maar tegelijkertijd heeft iedereen goed gehandeld en dat verdient een compliment.' Via Twitter meldde de school dat er door het filmpje onrust op school is, maar dat het filmpje 'niet gerelateerd is aan het KWC'. De lessen gaan gewoon door.

Wie het filmpje heeft gemaakt en wat het verband is met Culemborg is niet bekend. De politie doet onderzoek.

Zie ook: Onderzoek op scholen Culemborg om filmpje met wapens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Politie Nieuws
Deel dit artikel: