Onderzoek op scholen Culemborg om filmpje met wapens

CULEMBORG - De politie heeft maandagmorgen onderzoek gedaan op vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg. Aanleiding was een filmpje dat op Instagram is geplaatst waarop wapens zijn te zien en waarin een mogelijke link werd gelegd met een school.

Na het onderzoek zegt de politie dat er er geen sprake is van een daadwerkelijke dreiging, maar ze houdt de situatie wel in de gaten. Alle lessen gaan gewoon door, tijdens de pauzes waren agenten aanwezig.

'We schalen nu af. We keren niet terug naar de scholen, maar blijven het monitoren', zegt woordvoerster Marloes Ballast rond het middaguur.

De politie onderzoekt de herkomst van het filmpje. Er is nog niemand aangehouden. Mensen die meer over het filmpje weten, wordt gevraagd zich te melden.

Handwapen en groot wapen

Volgens RTL Nieuws gaat het om een filmpje waarop eerst een handwapen is te zien, met daarbij de tekst 'Shab schoolplein'. Ook de plaatsnaam Culemborg staat op de video.

Daarna komt een ander, veel groter, vuurwapen in beeld. 

(de tekst loopt door onder de tweet)

Reacties scholen

Het Koningin Wilhelmina College meldt via Twitter dat er door het filmpje onrust op school is, maar dat het filmpje 'niet gerelateerd is aan het KWC'. De lessen gaan door.

Locatiedirecteur Dicky van Berkel van de brugklaslocatie van O.R.S. Lek en Linge weet alleen van een foto van een pistool met daarbij het woord 'maandagochtend'. De politie wees de school daarop. De leraren zijn geïnformeerd en de ouders hebben een mail ontvangen.

Volgens Van Berkel heeft de politie de school gevraagd om 'alert te zijn, maar geen voedingsbodem te creëren voor paniek'. Ze heeft niet de indruk dat het nieuws bij leerlingen veel onrust heeft veroorzaakt. Ook op O.R.S. Lek en Linge gaan de lessen door.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: