Nieuws

Stichting voor Achterhoekse popcultuur trekt stekker eruit

Na zes jaar stopt Behind the Corner ermee. De stichting voor Achterhoekse popcultuur heeft te weinig leden en slaagt er niet in een duurzaam verdienmodel te ontwikkelen. © screenshot Facebookpagina
VARSSEVELD - Na zes jaar stopt Behind the Corner ermee. De stichting voor Achterhoekse popcultuur heeft te weinig leden en slaagt er niet in een duurzaam verdienmodel te ontwikkelen.
Behind the Corner organiseerde tientallen muziekevenementen, radio-uitzendingen en debatten. Ook is er een onlinepopmagazine opgebouwd met circa 300 publicaties. De stichting zat onder meer achter de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Die dag blijft wel bestaan, zegt Meindert Bussink van Behind the Corner.
Het bestuur betreurt het einde van de stichting, maar zegt wel trots te zijn 'op de bijdrage die Behind the Corner heeft geleverd aan de zichtbaarheid en verbinding van de Achterhoekse popcultuur en haar spelers.'
Mede dankzij een geslaagde crowdfundingsactie in 2016 kon het popmagazine van Behind the Corner een vaste redactie opzetten, waardoor de Achterhoekse popsector twee jaar langer in beeld kon worden gebracht. Volgend jaar verschijnt er nog een boek.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!