Nieuws

VIDEO: Ophef om kunstwerken Kaayk op Hoogeinde in Tiel

Olifant Flapoor, Bertje Big en Muis Piepe: de vriendjes van Flipje op het Hoogeinde in Tiel zorgen voor flink wat reuring. Er zijn namelijk gebreken in de vlonder waarop de dieren staan. En dus is die weggehaald. © RegioTV Tiel
TIEL - Olifant Flapoor, Bertje Big en Muis Piepe: de vriendjes van Flipje op het Hoogeinde in Tiel zorgen voor flink wat reuring. Er zijn namelijk gebreken in de vlonder waarop de dieren staan. En dus is die weggehaald.
Al bijna tien jaar staan de vrienden van Flipje aan het Hoogeinde. De vlonder onder de kunstwerken bleek echter van zo'n slechte kwaliteit dat deze verwijderd moest worden. Flipjes vrienden staan ondertussen op de koude grond.
Hoe nu verder? Bekijk de video:
VIDEO: Ophef om kunstwerken Kaayk op Hoogeinde in Tiel
Kunstenares Guusje Kaayk, die verantwoordelijk is voor de vriendenclub, was van tevoren niet op de hoogte gesteld en betreurt dit. Ze maakte de beelden samen met haar inmiddels overleden man.
Er zouden inmiddels initiatieven zijn vanuit de Tielse samenleving om budget bij elkaar te krijgen, zodat de vrienden weer in ere kunnen worden hersteld.