Nieuws

Granaat gevonden op kerstmarkt Culemborg, explosief lag voor deur shisha-lounge

CULEMBORG - Op de kerstmarkt in Culemborg is zondagmiddag een granaat aangetroffen. Dat meldt de politie. De omgeving van de Oude Vismarkt, de kerstmarkt en ook de winkels eromheen zijn daarop ontruimd.
Het explosief lag voor de deur van shisha-lounge Lounge’n Chill; een café waar klanten onder meer waterpijp kunnen roken. De eigenaar vertelt aan Omroep Gelderland dat hij de granaat zelf vond.

Echt of nep?

De man zag het explosief rond 15.15 uur voor de deur van zijn zaak liggen. Hij had geen idee of het om een echt of een nep exemplaar ging en zegt dat zijn zaak nog geen jaar open is. Tot nog toe ging naar eigen zeggen alles heel goed.
Tekst loopt door onder de video:
Granaat gevonden op kerstmarkt Culemborg, explosief lag voor deur shisha-lounge

EOD ingeschakeld

Na de vondst heeft de politie de omgeving afgezet met lint en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Onderzoek moet uitwijzen wie de granaat voor de shisha-lounge heeft neergelegd. Inmiddels is bekend dat het om een echt exemplaar ging.
Aan het einde van de middag is de omgeving van de Oude Vismarkt weer vrijgegeven.
Op de kerstmarkt in Culemborg is zondagmiddag een granaat aangetroffen. Dat meldt de politie. De omgeving van de Oude Vismarkt, de kerstmarkt en ook de winkels eromheen zijn daarop ontruimd. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!