Nieuws

Er ligt sneeuw, maar hoelang nog? En wat doet de rest van de week?

Het was wakker worden in een Gelders winterlandschap deze zondag. Maar gedurende de dag smolt de sneeuw in rap tempo weg. Hoe ziet de rest van de week eruit en krijgen we wellicht een witte kerst? © Pxhere
WAGENINGEN - Het was wakker worden in een Gelders winterlandschap deze zondag. Maar gedurende de dag smolt de sneeuw in rap tempo weg. Hoe ziet de rest van de week eruit en krijgen we wellicht een witte kerst?
De temperatuur liegt er niet om vandaag: het is iets boven het vriespunt, maar het voelt een stuk kouder. Toch zal de dooi inzetten en zullen we aan het einde van de dag grotendeels sneeuwvrij zijn. Ook de waarschuwing van het KNMI op te passen voor gladheid, is inmiddels ingetrokken.

Bewolkt en buiig

Voor de rest van de week ziet het er niet erg winters uit. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 7 graden, laten de voorspellingen van MeteoGroup zien. Het is bewolkt, soms buiig en in het weekend gaat de temperatuur nog iets omhoog, richting de 10 graden.
Ook 's nachts blijft het in die dagen boven het vriespunt. Zoals de weermodellen het nu laten zien, lijkt een witte Kerstmis ook niet in het verschiet te liggen; er worden normale of zelfs iets hogere temperaturen dan normaal verwacht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!