Nieuws

Gladde wegen door laagje sneeuw deze morgen, code geel opgeheven

Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd in de hele provincie. Wie vanochtend niet te lang uitsliep, kon zien dat er in vrijwel heel Gelderland voor het eerst deze winter een paar centimeter sneeuw is gevallen. De sneeuw is inmiddels hard aan het dooien.
 Heb je mooie sneeuwfoto's of -video's? Stuur ze via Whatsapp (0622054352) naar ons!
Wie de weg op gaat, moest rekening houden met gladheid door sneeuwval en ijzel. Het KNMI gaf code geel af, die tot begin van de middag duurde.
Hier en daar waren afgelopen nacht wat ongelukken met blikschade, zoals op de A2 ter hoogte van Beesd en op de A28 bij Nijkerk. Daar raakte een auto van de weg en belandde in de sloot. Of dat door de gladheid kwam is niet bekend.
Volgens een fotograaf ter plaatse raakten meerdere mensen gewond bij het ongeval.
De Posbank, het natuurgebied bij Velp en Rheden, is i.v.m. de sneeuw dicht voor auto’s.
Foto: AS Media (tekst loopt door onder de foto)
In heel Gelderland zijn wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast vanwege het winterweer.
Rijkswaterstaat heeft gisteravond in heel Nederland uit voorzorg ruim een miljoen kilo zout gestrooid, maar waarschuwt voor gladheid op rustige wegen, omdat het zout daar niet is ingereden.
Berg en Dal
Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd in de hele provincie. Wie vanochtend niet te lang uitsliep, kon zien dat er in vrijwel heel Gelderland voor het eerst deze winter een paar centimeter sneeuw is gevallen. De sneeuw is inmiddels hard aan het dooien. © Omroep Gelderland