Uitgezette broertjes Andropov terug in Oekraïne

BARNEVELD - De broertjes Maksim en Dennis Andropov zijn terug in Oekraïne. Volgens Susanna van Citters van het Burgerinitiatief Kinderpardon Culemborg zijn de uitgezette kinderen in de hoofdstad Kiev opgehaald door hun vader.

De 14-jarige Maksim en 10-jarige Dennis werden zaterdagmiddag begeleid door twee zelfgekozen medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek.

De vlucht van de jongens vanaf Schiphol had bijna een uur vertraging en in Kiev hebben ze tevergeefs op hun koffers gewacht. 'De marechaussee heeft ze niet meegegeven, waardoor de broers nu zonder kleding zitten. Want ze hadden alles meegenomen naar Nederland', weet Van Citters.

Afscheid van vriendjes

Maksim en Dennis woonden lange tijd in Culemborg en probeerden met veel steun van anderen de uitzetting te voorkomen. Woensdagmiddag zijn de jongens door de politie aangehouden en overgebracht naar het Detentiecentrum in Zeist. Vrijdagmiddag mochten ze afscheid nemen van hun vriendjes.

Hoewel de broertjes zijn uitgezet, heeft Van Citters nog steeds vertrouwen in een goede afloop. 'Er is altijd hoop', benadrukt ze. 'Er lopen nog asielprocedures die de jongens in Oekraïne moeten afwachten.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Kinderpardon Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: