Nieuws

'We willen iets terug doen voor Arnhem', zeggen Ronnie en Jasper op Winter Avenue

ARNHEM - Op het Jansplein in Arnhem is dit hele weekend de Winter Avenue: een kerstmarktje met een boodschap. De Arnhemse Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan willen acceptatie van homoseksuelen onder de aandacht brengen.
Gluhwein, een musicalkoor dat kerstliedjes zingt, kraampjes: tot zover niets bijzonders op de zaterdag begonnen Winter Avenue, die de rest van dit weekend op het Jansplein wordt gehouden. Maar tussen de kerstmutsen vallen de vele flessen champagne in regenboogkleuren op. En de posters met de tekst: 'iedereen moet overal hand in hand kunnen lopen'. 
We hebben veel steun gekregen nadat we in elkaar zijn geslagen
Jasper en Ronnie
'Wij hebben heel veel steun gekregen nadat wij in elkaar zijn geslagen', vertellen Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan. 'Vooral in Arnhem tijdens onze grote hand-in-hand-manifestatie. Daarom willen we nu iets terug doen voor de stad. Gewoon gezellig samenzijn, maar ook ter sprake brengen dat de acceptatie van homoseksuelen nog lang niet klaar is.'
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
'We willen iets terug doen voor Arnhem', zeggen Ronnie en Jasper op Winter Avenue
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder dat een ander daar een mening over heeft
Bezoekster Winter Avenue
Het is zaterdagmiddag ijzig koud op het marktje ondanks het musicalkoor dat kerstliedjes zingt en de warme chocomel. De bezoekers die er zijn, reageren positief op de boodschap van het Arnhemse homopaar.
'Heel mooi', zegt een vrouw. 'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder dat een ander daar een mening over heeft.' Een echtpaar dat bij de kraampjes kijkt is het daarmee eens. 'Er rust toch nog steeds wel een taboe op homo's. Goed dat daar aandacht voor is hier op deze kerstmarkt.'
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!