Nieuws

Gemeenten vrezen overlast door vrachttreinen en weigeren te betalen

Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel zijn bezorgd over de plannen om de Betuweroute aan te sluiten op de spoorlijn tussen Utrecht en Den Bosch. De gemeenten vrezen gebroken nachten en gezondheidsproblemen bij omwonenden. © ANP
HEDEL - Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel zijn bezorgd over de plannen om de Betuweroute aan te sluiten op de spoorlijn tussen Utrecht en Den Bosch. De gemeenten vrezen gebroken nachten en gezondheidsproblemen bij omwonenden.
De gemeenten schrijven in een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) zeer kritisch te kijken naar de plannen. 'Dit tracébesluit mag nooit leiden tot meer hinder voor de omwonenden', schrijven de Gelderse gemeenten samen met Den Bosch in de brief. 

Gemeenten weigeren te betalen

Ze pleiten voor meer onderzoek naar geluidsoverlast, trillingen en de risico's die voortkomen uit het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. De gemeenten weigeren bovendien mee te betalen aan aanpassingen van de infrastructuur in hun gebied.
Staatssecretaris Van Veldhoven is al in overleg met de spoorgemeenten Vught, Haaren en Boxtel. De vijf die haar nu schrijven, willen daarbij aansluiten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!