Laatste keer Buren bij kaarslicht

BUREN - Het evenement 'Buren bij kaarslicht' wordt zaterdag 15 december waarschijnlijk voor de laatste keer gehouden. De kosten van het evenement zijn te hoog en er zijn problemen met de afwikkeling van het verkeer.

Het evenement trok het vorig jaar een kleine twaalfduizend bezoekers en het is dan voor de organisatie lastig om parkeerplaats te vinden voor alle auto's.

Zaterdagavond gaat tussen 19.00-21.00 uur de straatverlichting in hartje Buren uit. Bij kaarslicht treden dan op verschillende locaties koren en orkesten op. Omdat het de laatste keer is zijn er ook living statue acts uitgenodigd.

Nauwelijks steun van ondernemers

Volgens secretaris Lorna de Vos Klootwijk van de organisatie willen te weinig ondernemers het evenement sponsoren. Er moeten veel hekken aangevoerd worden en ook is het uitschakelen van de straatverlichting kostbaar. Eerder werd dit laatste gesponsord door de netbeheerder en de gemeente. Nu moet de organisatie zelf 2300 euro betalen om het licht te doven. Dan krijgen de koren nog een reiskostenvergoeding van 50 tot 75 euro per koor.

Zaterdag wordt Buren bij kaarslicht om 21.15 uur afgesloten met een samenzang in St. Lambertuskerk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Buren Nieuws
Deel dit artikel: