Nieuws

Gemeente Ede wil jaarwisseling veilig, rustig en schoon houden

Burgemeester René Verhulst van Ede reikte donderdag de eerste vuurwerkbrillen uit op basisschool De Sprong in Lunteren. Leerlingen van groep 8 van basisscholen in de gemeente Ede krijgen een vuurwerkbril. De actie maakt deel uit van een vuurwerkcampagne van de gemeente Ede onder het motto: veilig, rustig en schoon. © gemeente Ede
LUNTEREN - Burgemeester René Verhulst van Ede reikte donderdag de eerste vuurwerkbrillen uit op basisschool De Sprong in Lunteren. Leerlingen van groep 8 van basisscholen in de gemeente Ede krijgen een vuurwerkbril. De actie maakt deel uit van een vuurwerkcampagne van de gemeente Ede onder het motto: veilig, rustig en schoon.

Vuurwerkafval opruimen en tips tegen inbraken

In aanloop naar de jaarwisseling is er een korte publiciteitscampagne met aandacht voor de thema's schoon, veilig en rustig. Dit om de aandacht te vestigen op het veilig afsteken van vuurwerk. Iedere school krijgt ook de mogelijkheid om kosteloos een digitaal lespakket aan te vragen.
Op de gemeentelijke informatiepagina’s in nieuwsblad Ede Stad wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als vreugdevuren, afsteektijden vuurwerk, opruimen van vuurwerkafval en tips tegen inbraken.

Social media

Social media wordt ingezet om berichtgeving en boodschappen via een breed en vooral jong publiek te verspreiden. Onder meer ook met de inzet van de Facebook en Twitteraccounts van jeugdboa’s en toezichthouders.

Zie ook: