Minister tegen woedende boerinnen: 'Ik kan niets voor jullie doen'

DEN HAAG - De emoties liepen vanmiddag hoog op tijdens een protestactie van boerinnen in Den Haag. Toen minister Carola Schouten naar de groep protesterende boeren en boerinnen kwam moest de opgekropte woede er uit.

'Wij worden weggezet als schroot, dat kan niet zo zijn', zei Lianne Scholten uit Woold bij Winterswijk woedend tegen de minister. Een andere boerin voegde toe: 'Jij en je ambtenaren gaan straks lekker vakantie houden en kerst vieren en wij zitten tot hier', waarna ze haar hand richting haar hoofd wijst.

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kan volgens haar niets doen. 'Als ik het zou kunnen zou ik het doen. Er is niets in mij dat mij ervan weerhoudt'. De boerinnen zijn boos voor de toegekende fosfaatrechten, die bepalen hoeveel koeien elk melkveebedrijf mag houden.

Vanavond praten de landbouwvertegenwoordigers van de Tweede Kamer over de situatie. Voor veel boeren is het erop of eronder. 'Als Den Haag niet met een oplossing komt, dan rijden we vanavond met een heel zuur gevoel naar huis en dan is het maar de vraag of ik volgend jaar nog boer ben', zegt één van de mannelijke actievoerders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Nieuws
Deel dit artikel: