Artsen investeren in ruim 1000 zonnepanelen op eigen ziekenhuis

NIJMEGEN - Artsen van het Nijmeegse ziekenhuis CWZ investeren in zonnepanelen die op het dak van het ziekenhuis komen. Het gaat om 1040 zonnepanelen die per jaar 270.000 kilowattuur moeten opbrengen.

Dat is overigens niet voldoende om genoeg stroom voor het ziekenhuis te winnen, geeft een woordvoerster aan. 'Daarvoor is 120.000.000 kilowattuur nodig. Het ziekenhuis is een grootverbruiker met grote medische apparaten als de MRI en de PET/CT-scan, maar ook alle computers en de koeling.'

Het is wel vergelijkbaar met de stroom die ruim 90 huishoudens jaarlijks gebruiken. De opbrengst van de zonnepanelen gaat naar het ziekenhuis.

‘Met een langlopende investering zoals in zonnepanelen, tonen we een duurzame betrokkenheid bij het ziekenhuis’, zegt internist Bart Veldman. ‘Bovendien vinden we het belangrijk om bewust om te gaan met onze leefomgeving. Op deze manier doen we dat heel direct, door de energievoorziening van ons eigen ziekenhuis een beetje groener te maken.’

Het is de bedoeling dat de panelen voor de zomer op het dak van CWZ liggen, zodat de installatie klaar is als de zon flink gaat schijnen.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Milieu Nieuws
Deel dit artikel: