Burgemeester Nijmegen sluit vier horecazaken wegens 'slecht levensgedrag eigenaar'

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls heeft per direct vier horecazaken in Nijmegen gesloten vanwege slecht levensgedrag van de eigenaar. Het gaat onder meer over overtredingen van de Wet wapens en munitie en het schenken van drank aan een minderjarige.

Ook heeft hij de algemene plaatselijke verordening overtreden door zonder vergunning een deel van een terras op te zetten. De vier zaken zijn allemaal van dezelfde eigenaar. Hij heeft drie kebab-zaken (in de Bloemerstraat en aan Plein '44) en café Het Alternatief in de In de Betouwstraat.

'Wie de regels overtreedt loopt het risico op sluitng'

De afgelopen tijd heeft burgemeester al vaker een horecagelegenheid gesloten zoals café De Fiets, maar volgens woordvoerder Jack Broeksteeg van de gemeente Nijmegen is er geen sprake van een verscherpt toezicht.

'De burgemeester heeft vanaf het begin gezegd dat hij streng zal optreden tegen uitbaters die slecht levensgedrag vertonen. Hij hanteert al jaren dezelfde lijn: wie de regels overtreedt, loopt het risico op sluiting. 'Gelukkig is dit bij het overgrote deel van de ongeveer 600 horecazaken in Nijmegen niet aan de orde.'

De eigenaar van de zaken was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: