Glijbaan in zwembad Ede nog steeds verboden terrein

EDE - Zwembad De Peppel in Ede hoopt dat de afgekeurde Crazy Cone-glijbaan voor kerst weer open kan. De glijbaan (officieel de GoH20 Challenger Dazzler) werd begin november voor onbepaalde tijd gesloten omdat er in twee weken tijd tien ongelukken waren gebeurd.

De incidenten varieerden van duizeligheid tot een gebroken enkel. In drie gevallen werd een ambulance opgeroepen.

Inmiddels is er een extra waterleiding aangelegd zodat er meer water rechtstreeks in de buis stroomt. Daardoor neemt de weerstand toe en glijden mensen minder hard naar beneden.

'Maar al dat extra water moet ook weer worden afgevoerd en dus moet ook die afvoer worden aangepast', vertelt woordvoerder Jessica Oosten van zwembad De Peppel. 'We hopen dat de glijbaan voor de kerst weer open kan, maar we zijn afhankelijk van de aanpassingen.' 

Meerdere schadeclaims

Als de aanpassingen klaar zijn, moet eerst het Keurmerkinstituut de glijbaan opnieuw goedkeuren. Pas dan kan de Voedsel- en Warenautoriteit NVWA de verzegeling van de glijbaan weghalen. 

Volgens woordvoerder Oosten heeft het zwembad meerdere schadeclaims binnen gekregen van gebruikers van de glijbaan. Die zijn allemaal in behandeling genomen bij de verzekeraar van het Edese zwembad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: