Nieuwe natuur en recreatie in Aaltense Goor

DUIVEN - Nieuwe natuur, ruimte voor recreatie en verbetering van de landbouwstructuur en de waterberging. Dit zijn in een notendop de plannen voor natuurreservaat het Aaltense Goor en Zwarte Veen die woensdagavond tijdens een speciale bijeenkomst worden gepresenteerd.

De afgelopen jaren zijn al verschillende plannen voor het gebied gemaakt, maar die stuitten telkens op verzet. Nu is er met alle betrokken partijen gesproken en ligt er een plan op tafel dat volgens Tonny Stoltenborg van de Stichting Natuur en Milieu Aalten breed gedragen wordt.

Naast lokale betrokkenen, zoals grondeigenaren en agrariërs, hebben ook Waterschap Rijn en IJssel, Staatsbosbeheer, LTO, de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland meegedacht over de plannen.

Het Aaltense Goor is van oorsprong een veengebied. Het gebied wordt gebruikt voor kleinschalige landbouw. De watersalamander en bruine kikker, karekiet, wielewaal, tuinfluiter en geelgors komen hier voor. De plannen worden vanaf volgend jaar zomer uitgevoerd. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: