Met deze lekkere hapjes scoor jij met kerst

ARNHEM - Ragoutbakjes, paté, stoofpeertjes en kalkoen. Waarschijnlijk staat dit allemaal weer op veel kersttafels in Gelderland volgende week. Maar het kan ook anders! Daarom geeft Omroep Gelderland je alvast wat inspiratie.

In het programma Balkenbrij en Zwienenkeutels daagt presentatrice Esther Stegeman je uit om ook met kerst aan een echte Gelderse tafel te zitten.

Gelderland heeft veel streekgerechten en specialiteiten waar we trots op mogen zijn. Denk aan de Doesburgse mosterd, balkenbrij uit de Achterhoek of de appels uit de Betuwe. Allemaal mooie producten die we soms vergeten, maar die zeker ook een plekje op de kersttafel verdienen.

Dit jaar heeft kok Bjørn Moleman uit Hulshorst de lekkerste Gelderse hapjes voor je geselecteerd. En je kan ze helemaal zelf maken: 

  • Patatas bravas met wildragout
  • Vegetarische sushi met noten
  • Cornetto met een tartaar van zalm 
  • Crostini met haring, appel en wasabi
  • Wildrolletje met rucola
  • Taartje van spinazie en kwartelei

Maar naast de hapjes is een Gelderse tafel natuurlijk niet compleet zonder een kerststol. De bakkers van het Bakkerijmuseum hebben daarom met ons hun favoriete recept gedeeld. En wat dacht je van een lekkere cocktail voor bij de hapjes. Cocktailmaker Maik Rambags uit Nijmegen geeft de lekkerste tips. De bereiding van de kerststol kerstcocktails zie je in de uitzending. 

  • Kerststol
  • Kerstcocktails

Bekijk hier: de hele aflevering van Balkenbrij en Zwienenkeutels.

De gerechten van vorig jaar 

Wil je nu wat uitgebreider koken, dan kun je ook nog de uitzendingen van vorig jaar terug kijken. Leer hoe je vegetarische balkenbrij als voorgerecht maakt of een apple crumble als dessert.

Vegetarische Balkenbrij - Hazenpeper - Gelderse Podding (tekst gaat door onder video)

Mosterdbavarois - Snoekbaars - Apple Crumble (tekst gaat door onder video)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: